w w w . a h l e b a i t p e d i a .com
دانشنامه اهل بیت
حدیث
نویسنده مقاله: نورالدين اله دادی , مسعود سعادت مهر , ابراهيم ميرزایی
منتشر شده در: رفاه اجتماعی
رتبه مقاله: علمی-پژوهشی
سال،شماره: تابستان 1389 , شماره 37

چکیده
طرح مساله: مردم سالاري امروزه به عنوان يكي از مهم ترين شاخص هاي معرف توسعه در عصر جديد به شمار مي آيد. از اين رو گرايش به سمت دموكراتيك شدن فرهنگ يك جامعه گامي اساسي جهت رسيدن به توسعه پايدار است. در اين بين شناسايي رابطه باورپذيري مردم سالاري و عوامل اجتماعي فرهنگي از اهميت بالايي برخوردار است.
روش: در اين پژوهش، با استفاده از روش پيمايش وتكنيك پرسشنامه، نمونه اي به تعداد 385 نفر از دانشجويان دانشگاه اصفهان به صورت نمونه گيري سهميه اي در نظر گرفته شد.
يافته ها: پس از توزيع پرسشنامه و جمع آوري اطلاعات به آزمون فرضيات پرداخته شد. در تحليل آماري پژوهش از شيوه هاي آمار توصيفي (ميانگين، فراواني، درصدو...) و آماراستنباطي (ضريب همبستگي پيرسون، رگرسيون...) استفاده شده است.
نتايج: بر اساس نتايج به دست آمده بين جنسيت و باورپذيري مردم سالاري رابطه معني داري وجود دارد به طوري كه باورپذيري مردم سالاري در بين مردان بيش تر از زنان است. باورپذيري مردم سالاري در بين مردان 76 درصد ودر بين زنان 72 درصد است. همچنين نتايج حاكي از آن است كه باورپذيري مردم سالاري با ساخت خانواده، تقديرگرايي، پايگاه اجتماعي اقتصادي، ميزان استفاده از وسايل ارتباط جمعي و اعتماد اجتماعي رابطه مستقيم دارد. از طرف ديگر بين باورپذيري مردم سالاري با سطح تحصيلات و ميزان دين داري افراد رابطه معناداري وجود ندارد.

كليد واژه: مردم سالاری، اعتماد اجتماعی، تقديرگرايی، پايگاه اجتماعی ـ اقتصادی

 

دانلود مقاله رابطه عوامل اجتماعی فرهنگی و باورپذیری مردم سالاری

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط